UNBREAKABLE

jul 4, 2024 | Voorstellingen

UNBREAKABLE

SOWETO SKELETON MOVERS & LLOYDSCOMPANY PRESENTS:

UNBREAKABLE

‘Onvergetelijke voorstelling met persoonlijke verhalen van vijf pantsula dansers uit Soweto’

In een combinatie van oprecht spel, levenslustige Afrikaanse dansstijlen, humor en indrukwekkende visuals vertellen de Soweto Skeleton Movers uit Johannesburg hun persoonlijke levensverhalen. Ondanks veel tegenslagen en foute verleidingen die hun pad kruisten, zijn deze vijf dansers ‘unbreakable’.

Het publiek wordt door de Soweto Skeleton Movers meegenomen in een vrolijke en overweldigende mix van zang, straatscènes, meeslepende visuals en hun ‘skeleton pantsula’, een mix van traditionele Zuid-Afrikaanse streetdance (Pantsula) en ‘bone breaking‘. Dit alles wordt ondersteund door een eigentijdse soundtrack met melodische Afrohouse tunes en pompende Amapiano beats. Welcome to Soweto!

Unbreakable is een veelbelovende samenwerking tussen Rotterdams choreograaf Lloyd Marengo, de Londense theaterregisseur Jonzi D en de vijf explosief-energieke dansers van Soweto Skeleton Movers, die hun bescheiden status van straatartiest al lang zijn ontgroeid en wereldwijd optreden.

Soweto Skeleton Movers
Soweto Skeleton Movers bestaat uit vijf streetdancers die hun bescheiden status van straatartiesten al lang zijn ontgroeid en wereldwijd optreden.

Lloydscompany
Onder de vlag van het Rotterdamse Lloydscompany komen dansers, opkomende urban makers én de underground battle scene samen. Lloyd Marengo is een van de oprichters van het Hiphophuis, hij werkte onder meer met Scapino Ballet en Conny Janssen Danst. Lloyd kreeg in september 2022 de Gouden Zwaan uitgereikt voor zijn grote en unieke bijdrage aan de dans in Nederland en zijn rol als baanbreker voor de hiphop community.

Leeftijd: 12+
Tour data: April/October/November 2024

THE CAST

Jabulani Manyoni

Topollo Ntulo

Junior Hlongwane

Molefi Rakitla

Lerato Motsepe

Credits

Cast:
Topollo Ntulo, Jabulani Manyoni, Junior Hlongwane, Molefi Rakitla en Lerato Motsepe (SA)

Choreography:
Soweto Skeleton movers and Lloyd Marengo

Produced by:
Lloydscompany

Directed by:
Soweto Skeleton Movers & Jonzi D

Music:
DJ Sce,ction Sce,ction, Fisto Fisto & HAYP MUSIC (Alvin Lewis & Patrick Mijnals)

Light design:
Paul van Laak

Theater technician:
Edwin van Steenbergen

Visuals & trailer:
Bouba Dola

Made possible by:
Gemeente Rotterdam, Fonds Podiumkunsten, Fonds 21, Prins Bernhard Cultuur Fonds, Volkskracht