Our House

jul 9, 2024 | Our House, Voorstellingen

Our House

Our House

In het najaar van 2024 presenteert de getalenteerde Amsterdamse danser en choreograaf Wennah Wilkers haar nieuwste voorstelling ‘Our House’. Dit is een coproductie met het Rotterdamse gezelschap Lloydscompany. Our House is een indrukwekkende ode aan Housedance, uitgevoerd door een internationale cast van uitzonderlijke dansers. Deze dynamische dansstijl, bekend om zijn energieke voetenwerk, cyphers en het gevoel van samenhorigheid, staat centraal in de voorstelling. 

Er wordt een industriële, underground en community sfeer gecreëerd, waarbij het publiek wordt uitgenodigd om deel te nemen aan het gevoel van saamhorigheid en de meditatieve staat van Our House. De muziek, speciaal gecreëerd voor ‘Our House’ door de Britse producer Matt Benyayer (UK), draagt bij aan de industriële, underground sfeer die de voorstelling ademt.


BIO
Wennah Wilkers (geboren in 1992 in Tarlac City, Filipijnen) is een Nederlands Filipijnse danseres en choreograaf, opgegroeid in Amsterdam. Ze staat bekend om haar unieke stijl waarin ze hedendaagse en urban dans moeiteloos met elkaar verweeft. Eerdere producties van Wilkers werden geprezen en getoond op podia zoals Maaspodium, Over ‘t IJ Festival, Breakin’ Convention Netherlands Tour en One Night’s Dance. 

Our House wordt gerealiseerd in het kader van de Nieuwe Makersregeling van het Fonds Podiumkunsten. De voorstelling gaat op 28 september 2024 in première in het Maaspodium te Rotterdam en is daarna beschikbaar voor boekingen in theaters en festivals.

 

CREDITS
Cast: Joel Westerveld, Noëlle Vosman, Vanildo Varela, Quinty van Selow en Kaide Gonsalez (Zweden)

Choreografie: Wennah Wilkers en de dansers

Artistieke coaching: Lloyd Marengo 

Productie: Lloydscompany & Wennah Wilkers