Foto door Owen Ling

Lloydscompany & Soweto Skeleton Movers presenteren met trots “Unbreakable”, een feelgood voorstelling met onvergetelijke dance moves.

Unbreakable is een veelbelovende samenwerking tussen Rotterdams choreograaf Lloyd Marengo, de Londense theaterregisseur Jonzi D en de vier explosief-energieke dansers van Soweto Skeleton Movers. 

In een combinatie van oprecht spel, levenslustige Afrikaanse dansstijlen, humor en indrukwekkende visuals vertellen de Soweto Skeleton Movers uit Johannesburg hun persoonlijke levensverhalen. Ondanks veel tegenslag en foute verleidingen die hun pad kruisen, zijn deze vier dansers “unbreakable”. 

Het publiek wordt door de Soweto Skeleton Movers in de voorstelling meegenomen in een vrolijke en overweldigende mix van zang, straat scènes, meeslepende visuals en hun ‘skeleton pantsula’ ; een mix van traditionele Zuid-Afrikaanse street dance (Pantsula) en een stijl die “bone breaking” wordt genoemd. Dit alles ondersteund door een eigentijdse soundtrack met melodische Afrohouse tunes en pompende Amapiano beats.  Welcome to Soweto!

 

Soweto Skeleton Movers bestaat uit vijf dansers (Topollo Ntulo, Jabulani Manyoni, Junior Hlongwane, Molefi Rakitla en Lerato Motsepe) die hun bescheiden status van straatartiesten al lang zijn ontgroeid en wereldwijd optreden. De vier dansers hadden hun grote doorbraak in 2016 bij Breakin’ Convention in Londen, nadat Jonzi D ze “ontdekt” had dansend in Soweto. Hun stijl is, officieel gesproken, die van de Pantsula, een Afrikaanse dansstijl die vooral bekend staat door verbazingwekkend acrobatisch voetenwerk. Pantsula is een energieke dans die in de jaren ´50 in de Zuid-Afrikaanse “townships” ontstaan is en een specifieke levenswijze en kledingstijl vertegenwoordigt. 

Lloydscompany is een Rotterdams gezelschap. Onder de vlag van Lloydscompany komen dansers/upcoming urban makers én de underground battle scene samen. De company produceert voorstellingen en slaat daarmee een brug tussen de straat en het podium. Oprichter Lloyd Marengo groeide op in het rauwe Rotterdam van de jaren ’80 en leerde dans op straat. In de jaren ’90 werd zijn hangout in Rotterdam West het episch centrum van hiphop. Lloyd maakte furore met 010 B-boys die wereldwijd successen boekten en de Rotterdamse hiphop en straatcultuur op de kaart hebben gezet. Lloyd is een van de oprichters van het Hiphophuis, hij werkte onder meer met Scapino en Conny Janssen Danst en zijn werk was te zien tijdens de Nederlandse Dansdagen. 

 

Cast:  Topollo Ntulo, Jabulani Manyoni, Junior Hlongwane, Molefi Rakitla en Lerato Motsepe (ZA)

Choreografie: Lloyd Marengo en de dansers

Regie: Jonzi D 

Leeftijd: 12+

Speelperiode: i.o.m. Bos

Middenzaal

Workshops, nagesprekken e.d. mogelijk