Artwork door Richard Kofi
Grafisch design door La Fam Productions
10 jaar na Father Father keert choreograaf Lloyd Marengo terug in de theaters met opvolger: Father Figure.
Een compacte “in your face” dance performance laat de struggle zien van 4 b-boys en een percussionist met het thema vaderfiguur. Soulfulle breakdance scènes, repetitieve ritmes, dynamische en verstilde beelden maken van Father Figure een indrukwekkende danscollage.
Father Figure is een productie van Lloydscompany. Onder de vlag van Lloydscompany komen dansers/upcoming urban makers én de underground battle scene samen. De company produceert voorstellingen en slaat daarmee een brug tussen de straat en het podium.
Oprichter Lloyd Marengo groeide op in het rauwe Rotterdam van de jaren ’80 en leerde dans op straat. In de jaren ’90 werd zijn hangout in Rotterdam West het episch centrum van hiphop. Lloyd maakte furore met 010 B-boys die wereldwijd successen boekten en de Rotterdamse hiphop en straatcultuur op de kaart hebben gezet. Lloyd is een van de oprichters van het Hiphophuis, hij werkte onder meer met Scapino en Conny Janssen Danst en was te zien tijdens de Nederlandse Dansdagen.
Father Figure is nog tot en met juni te zien in de Nederlandse theaters.
Klik op onderstaande button voor de speellijst.
REACTIES VAN HET PUBLIEK
“De vijf mannen waren perfect op elkaar ingespeeld, met hun specifieke skills, waaronder één van de crew met verbazingwekkend fingersnapping; De emotionele lading van hun verhaal, zonder dat specifiek benoemd werd, liet het publiek ademloos achter”
“Ik was erg geraakt door de individuele interpretaties van wat vaderschap voor ieder is. Ook prachtig hoe de muziekant deze persoonlijke verhalen via geluid overbracht. Kwetsbaar, puur en speels. Mooi hoe verschillende dansers samen kunnen komen in zo een persoonlijk thema!”
– Wennah Wilkers
“De voorstelling was zo mooi, ik ben zo blij dat ik het heb kunnen zien. Het was zoveel meer dan ik dacht. Bizar mooie ervaring”
“De voorstelling was heel tof. Energie vol. De spanningsboog was ook goed. De manier waarop de dansers elkaar opzoeken is inspirerend. De combinatie met de percussionist werkt heel goed. Kort gezegd was dit een hele leuke voorstelling om naar te kijken”
– B-Boy Dietje
“Father Figure is een hele toffe voorstelling. Vooral de combinatie van de percussionist en de dansers is krachtig”
– Stefan Seedorf
DE CAST
KEVIN THOMPSON
Kevin is een b-boy uit Suriname en is naast dansen ook actief als filmmaker. Hij omschrijft zijn stijl als een fusion van alle dansstijlen die hij bezit, maar met breakdance als basis.
Voor Kevin kan iedereen een vaderfiguur zijn:
“Je kan zelf kiezen wie jouw vaderfiguur is op basis van de relatie”.
NOURI EL MAZOUGHI
Nouri is een Franse b-boy en omschrijft zichzelf als een veelzijdige danser, hierdoor kan hij op zijn eigen manier bewegen.
Een vaderfiguur is voor Nouri iemand die een grote hoeveelheid offers brengt voor zijn familie en zijn wijsheid deelt.
OSCAR STARINK
Oscar is een bekende b-boy uit de underground battle scene en is onderdeel van Underdogz Crew uit Utrecht. Zelf omschrijft hij zijn stijl als gecontroleerd, bewust en vloeiend, met breaking als fundering.
En ook Oscar vroegen wij om een omschrijving van een vaderfiguur: “Als iemand die een zorgzame rol heeft en een voorbeeldfunctie aan neemt. Een vaderfiguur leidt en inspireert de nieuwere generatie”.
POM ARNOLD
Pom was hij onder andere te zien in Holland’s Got Talent, THE IMMORTAL WORLD TOUR van Cirque Du Soleil (USA) en heeft ook in de Nederlandse theaters gestaan met verschillende theatervoorstellingen. Hij omschrijft zijn stijl als minimalistisch, clean en met een sterke basis.
Voor Pom is een vaderfiguur een man die zijn verantwoordelijkheden neemt als papa. “Grootbrengen, met of zonder tegenslagen. Een voorbeeldfunctie, steun en toeverlaat” aldus Pom.
JULINHO PIMENTEL
Onze laatste cast member is geen b-boy maar niet minder belangrijk, Julinho is onze multi-instrumentalist die de b-boys muzikaal begeleidt tijdens de voorstelling.
Julinho komt van origine uit Brazilië en is opgegroeid in een muzikale familie. Zijn muzikale carrière begon al op achtjarige leeftijd, hij trad op samen met zijn familie – Kriya Familia – en kwam in 1999 naar Nederland voor een tournee door Nederland. In 2001 kwamen zij terug voor een nieuwe tour en besloten zij in Nederland te blijven.
Dit is niet de eerste keer dat Julinho en Lloyd samenwerken, zo was Julinho 10 jaar geleden te zien in de voorstelling Father Father. Maar wat is een vaderfiguur voor Julinho? “Een vaderfiguur speelt een hele belangrijke rol in het leven van een kind, hij wijst de weg naar waar het vredig en liefdevol is”.
CREDITS
Cast: Julinho Pimentel, Kevin Thompson, Nouri El Mazoughi, Oscar Starink, Pom Arnold
Muziekproductie: HAYP MUSIC (Alvin Lewis & Patrick Mijnals)
Choreografie: Lloyd Marengo en de dansers
Lichtontwerp: Paul van Laak
Techniek: Quintus Visser
Dramaturgie: Bart Deuss
Outside-eye: Peggy Olislaegers
OFFICIAL TRAILER
Credits
Cameraman: Kevin Kessels | Edit: Jasper Spobeck | Cast: Julinho Pimentel, Kevin Thompson, Nouri El Mazoughi, Oscar Starink, Pom Arnold
Foto’s
Nurten Yurbas en Guido Bosua
EDUCATIE
Father Figure wordt ook als besloten schoolvoorstelling gespeeld. De meeste leerlingen/studenten worden voorbereid met een workshop en/of een lesbrief.
Workshop
Voor of na de voorstelling in het theater is het mogelijk om een workshop te krijgen voor uw leerlingen.
De leerlingen zullen een workshop krijgen van één van de breakdancers uit onze voorstelling in combinatie met een muziek workshop van één van onze muzikanten. Deze dynamische combinatie hebben wij in het verleden ook gebruikt op scholen en is elke keer opnieuw een groot succes.
Duur: 60 minuten
Wie: een muzikant en danser uit de voorstelling
Capaciteit: 30 leerlingen
Prijs: €200,00 excl reiskosten mocht u de workshop op uw school willen laten plaatsvinden
Contact: communicatie@lloydscompany.nl
Lesbrief
Wilt u liever zelf uw leerlingen voorbereiden op de voorstellen? Wij hebben voor u een lesbrief samengesteld zodat u richtlijnen heeft hoe u het gesprek kan aangaan met uw leerlingen omtrent het universele thema ‘Vaderfiguren’.
Klik hier voor de digitale lesbrief.