Begeleiding Amira al Rawi

LloydsCompany begeleidt Amira Al Rawi in haar Urban Talents Traject van Fonds Cultuurparticipatie.

Amira is een gedreven jonge danseres en theatermaker. In het Arabisch betekent ‘rawi’ de verhalenverteller en daar doet Amira een eer aan. Met haar theaterstukken vertelt Amira verhalen van individuen die zich binnen communities bewegen. Ze vertaalt en vertelt, en reageert en reflecteert op maatschappelijke vraagstukken.

 

Amira is herkenbaar aan haar authentieke stijl waarin zij verschillende dansstijlen samenbrengt waaronder waacking en voguing.

Met haar achtergrond als pedagogisch werker in de Jeugdzorg geeft zij les aan speciale doelgroepen, zoals kinderen met een beperking. Ook coacht zij young professionals in het aanbieden van een veilige leeromgeving waar een ieder zich welkom en gevierd wordt.

Als uitvoerend danseres exploreert zij de safe spaces van de LGBTQ+ community en is zij te zien op verschillende evenementen.

Momenteel studeert Amira International Arts and Culture studies aan de Erasmus Universiteit en loopt zij stage bij het Ministerie van OCW waar zij zich inzet voor diversiteit en inclusie in het kunst en cultuurbeleid.

Vanuit Lloyds Company begeleiden wij Amira in haar FCP Urban Talent traject. Onderdeel van dit ontwikkelingstraject is de ontwikkeling van haar nieuwe solovoorstelling Laya, waarvoor zij coaching krijgt van Leo Spreksel en Lloyd Marengo. Op 1 oktober zal deze in première gaan bij het Maas Podium. Hou onze socials in de gaten voor meer info!