Kom kijken naar het werk van een nieuwe generatie dansmakers in zes korte voorstellingen!

Sofia Norman, Akif Dalkirann, Shaquille George, Guido van Moorselaar, Anja Milicic, Sharasee Denz zijn de uitdaging aangegaan om in zeven weken tijd een nieuw stuk te creëren. Zes zeer verschillende makers die een achtergrond hebben in hedendaagse dans, hiphop, breakdance, freestyle voetbal en meer.

Naast hun eigen onderzoek worden ze intensief begeleid bij het creatieve maakproces en leren ze van elkaar tijdens gezamenlijke feedbacksessies op het gebied van choreografie, dramaturgie, muziek, creative producing, en communicatie. Een aantal weken zijn ze de studio’s ingedoken in om te werken aan hun eigen onderzoek en het creatieve proces dat daarbij hoort. Door grenzen op te zoeken, concepten verdere ontwikkelen, lichamen uit te dagen en vormen te laten samensmelten is er nieuw energiek en ongepolijst werk ontstaan.

Van 7 t/m 10 december en 14 t/m 17 december presenteren zij hun werk aan het publiek.

One Night’s Dance is hét jaarlijks talentontwikkelingstraject voor beginnende dansmakers, geproduceerd door Dansateliers in samenwerking met Lloyds Company en onafhankelijk dramaturg Merel Heering.

 

 

De dansmakers van 2023

credits

Een project van Dansateliers i.s.m. Lloydscompany en Merel Heering Danskunstenaars: Sofia Norman, Akif Dalkirann, Shaquille George, Guido van Moorselaar, Anja Milicic, Sharasee Denz Coaching en selectie: Merel Heering en Lloyd Marengo. Productie: Sanne Jacobs en Sophie Wodzikova PR/Communicatie Hanneke Huisman en Sachi Rihal Marketing: Melisa Cijntje en Charlene ter Beek Techniek / lichtontwerp: Edwin van Steenbergen Videograaf: Jasper Spobeck Grafische Vormgever: Charlene ter BeekMede mogelijk gemaakt door: Gemeente Rotterdam