LC Presents + Paneltalk

mei 16, 2023 | Nieuws, Projecten

Op donderdag 1 juni zal Lloydscompany Presents plaatsvinden in Theater Rotterdam, onderdeel van de Dansweek 2023. Als randprogramma zal er een panelgesprek plaatsvinden voorafgaand aan de presentaties/voorstellingen. 


OVER LLOYDSCOMPANY PRESENTS
Choreograaf Lloyd Marengo coachte de afgelopen jaren vele aanstormende makers, tijdens LC Presents zetten we deze nieuwe makers in de spotlight. We zullen verschillende showcases tonen van onder andere: Vanildo Varela, Guido van Moorselaar (Freestyler Guido). Een interessante avond met verschillende stijlen. 

Freestyler Guido – Water
De eerste aanraking van de bal heeft Guido’s leven veranderd, freestyle voetbal werd zijn passie. De liefde voor de bal werd een manier waarop hij zich kon uiten. 

Tijdens de performance neemt Freestyler Guido je mee in zijn wereld en demonstreert hij zijn speciale band met de bal. Hierbij toont hij zijn bewegingen en wil hij deze benadrukken als kunstvorm.  Dit alles gepresenteerd op de rustgevende pianoklanken van “Water” – Michiel Borstlap. 

Vanildo Varela – Verstand op Nul
Vanildo presenteert zijn stuk ‘Verstand op nul’, waarin hij de vrijheid binnen dans onderzoekt met clubdansstijlen House dance en Waacking.

GRATIS: PANELGESPREK

Een combinatie van een panelgesprek en community. Voor vele dansers uit de urban/hiphop scene voelt het als een gat, die ruimte tussen de trainingszaal en het theater, hoe kom je in het theater terecht? Hoe kun je onderzoeken of het theater wel de plek is waar je uiteindelijk heen wilt groeien? En hoe kun je internationaal gaan? Deze groep willen wij een vangnet bieden. Tijdens het panelgesprek willen we een brug slaan tussen de ‘onderzoekende groep’ en diegenen die het beginstadium al lang zijn ontgroeid, en een stevige positie hebben geclaimd in de de theaterwereld. Vooraf zullen we vragen verzamelen vanuit de ‘onderzoekende groep’, deze vragen zullen de rode draad zijn voor het panelgesprek.

Extra: Na het panelgesprek zullen er hapjes aanwezig zijn voor de mensen het panelgesprek hebben bijgewoond.

Meld je aan om het panelgesprek bij te wonen!

Panelleden: Lloyd Marengo, John Agesilas (Summer Dance Forever & Foundation), Nedda Sou (danser, DJ en maker), Dalton Jansen (BlackBirds), Lisa Reinheimer (Dansateliers).