Lloydscompany op tv!

okt 8, 2022 | Nieuws

LOYD OP TV De NTR zendt vanaf zondag 9 oktober 2022 op NPO2 Dans Met Mij, 25 Jaar Nederlandse Dansdagen uit en Lloyd Marengo en Lloydscompany zitten erin! Redo (Redouan Ait Chitt) en Jan Kooijman presenteren het en schijnen hun licht op klassiek geschoolde dans en breakdance.

Dans Met Mij
In ‘25 jaar Nederlandse Dansdagen’ is een selectie van balletten en choreografieën te zien die voormalig danser en acteur Jan Kooijman, en internationaal gerenommeerd danser Redo (Redouan Ait Chitt) graag met Nederland willen delen. Omdat de Nederlandse Dansdagen dit jaar een 25-jarig jubileum vieren, zijn de mannen in het archief van het festival gedoken. Daarnaast is er een verslag van een groots opgezette battle waarin het allerbeste uit de urban kunsten te zien is. Ook is er een optreden van de Junior Company van de Nationale Opera & Ballet én zijn er choreografieën van Remy van Tilburg en Lloyd Marengo te bewonderen.

Jan en Redo geven in de uitzending commentaar op de getoonde stukken. Ze helpen de kijker toegang te krijgen tot zowel het vakmanschap van de klassiek geschoolde dansers als van breakdancers. Daarnaast stellen de presentatoren elkaar vragen over hoe dans hun leven heeft veranderd.

TV: op NPO 2
zo 9 okt – 17.10u
di 11 okt 23.55u
vr 14 okt 14.15u

Online: op NPO Start: klik hier

De Nederlandse Dansdagen
Dit jaar streken de Nederlandse Dansdagen voor de 25e keer neer in Maastricht. Speciaal voor dit bijzondere jubileum werd de Nederlandse dans extra groots gevierd. In theaters, op bijzondere locaties in de stad en vanaf online podia, maar ook voor het eerst vanuit de ‘Danstent’ op het Vrijthof – een interactief podium in het hart van de stad. Onder het motto Dans met mij werden met meer dan 100 activiteiten het publiek, makers, gezelschappen, amateurs en professionals samengebracht om dans in alle verschijningsvormen te vieren. Van klassiek ballet tot urban, van gerenommeerde gezelschappen tot de volgende generatie choreografen, van theater tot film en events voor een jong publiek. Dit jaar werd dans als nooit tevoren beleefd.

Meer info