Update Wennah Wilkers

Makers, Nieuws, Wennah

In 2022, 2023 en 2024 wordt Wennah Wilkers begeleidt door Lloydscompany in haar Nieuwe Makers Traject van Fonds Podiumkunsten. Voor dit traject zal zij twee voorstellingen maken.

In 2022 maakte zij de voorstelling Cypher, deze werd gepresenteerd op het Over ‘t IJ Festival in Amsterdam (première vrijdag 8 juli 2022).

Cypher is een hypnotiserende transbeleving waarin je wordt meezogen in het gedeelde gevoel van vrijheid en extase.

VOORONDERZOEK
Een week lang deed Wennah onderzoek met drie jonge dansers voor haar voorstelling Cypher in het NDSM Theater. Het startpunt was een onderzoeksvraag: hoe kan ik het publiek het gevoel van een cypher laten ervaren?

Een cypher is een vorm van samen dansen in een cirkel afkomstig uit de underground danswereld. De dansers gaan afwisselend naar het midden om daar een solo of samen te dansen.

DE TWEEDE VOORSTELLING

De productie My House Is Your House met de X-Gen Crew zal op Summer Dance Forever spelen in 2023. Hierbij zal de combinatie tussen podiumkunst en de natuur nadrukkelijke elementen zijn, het wordt een grotere productie waarbij Wennah intensief het proces aangaat met dansers volgens de Lloydscompany-werkwijze.

Volg Wennah op Instagram: @wennah.wilkers

In het najaar van 2024 presenteert Wennah Wilkers haar nieuwste voorstelling Our House, een coproductie met Lloydscompany. Our House is een indrukwekkende ode aan Housedance, uitgevoerd door een internationale cast van uitzonderlijke dansers. Deze dynamische dansstijl, bekend om zijn energieke voetenwerk, cyphers en het gevoel van samenhorigheid, staat centraal in de voorstelling.