In 2022 en 2023 wordt Wennah Wilkers begeleidt door Lloydscompany in haar Nieuwe Makers Traject van Fonds Podiumkunsten. Voor dit traject zal zij twee voorstellingen maken.

In dit eerste halfjaar heeft Wennah gewerkt aan de voorstelling Cypher, deze zal zij presenteren op het Over ‘t IJ Festival in Amsterdam. Deze zal op vrijdag 8 juli 2022 in première gaan.

Cypher is een hypnotiserende transbeleving waarin je wordt meezogen in het gedeelde gevoel van vrijheid en extase.

VOORONDERZOEK
Een week lang deed Wennah onderzoek met drie jonge dansers voor haar voorstelling Cypher in het NDSM Theater. Het startpunt was een onderzoeksvraag: hoe kan ik het publiek het gevoel van een cypher laten ervaren?

Een cypher is een vorm van samen dansen in een cirkel afkomstig uit de underground danswereld. De dansers gaan afwisselend naar het midden om daar een solo of samen te dansen.

DE TWEEDE VOORSTELLING

De productie My House Is Your House met de X-Gen Crew zal op Summer Dance Forever spelen in 2023. Hierbij zal de combinatie tussen podiumkunst en de natuur nadrukkelijke elementen zijn, het wordt een grotere productie waarbij Wennah intensief het proces aangaat met dansers volgens de Lloydscompany-werkwijze.

Volg Wennah op Instagram: @wennah.wilkers