LLOYDS COMPANY

Lloyds Company verbindt hiphop en theater. Wij maken voorstellingen en begeleiden opkomende makers. Met de ene voet in de underground battle scene, en de andere op de theatervloer, opent Lloyds Company deuren voor urban dansers en makers.

Hiphop kun je niet alleen in het theater doen. Battles en jams, daar gebeurt het. Door zich doelbewust in de diverse werelden te begeven blijft Lloyd op de hoogte van wat er in de hiphopscene én daarbuiten speelt. Deze maatschappelijke context neemt hij ter inspiratie voor zijn voorstellingen, waarmee hij nationaal en internationaal succes boekte: Tagg, Father Father, Loud, Mind Ur Step.

LEGACY

LEGACY

Het gaat om de vraag wat je als danser toevoegt. hoe maak je de cultuur rijker?

Al jaren is Lloyd voorvechter van de erkenning van hiphop en urban arts in de gevestigde kunstenwereld. Met zijn voorstellingen geeft hij een stem aan de underdog , wat past binnen onze missie om een wereld te creëren waarin iedereen gelijkwaardig is.
Lloyd’s werk kenmerkt zich altijd door een duidelijke maatschappelijke ondertoon en een verhalend, conceptueel karakter.

Lloydscompany wil met deze thema’s een verbinder zijn tussen hiphop en theater. In hiphopdans is iedereen gelijk. Het gaat om skills, dat is het enige waarop je wordt beoordeeld. Het gaat om de vraag wat je als danser toevoegt, hoe maak je de cultuur rijker?

NEO OLDSCHOOL

Lloyd is sterk in het hiphopgenre geworteld, maar is innovatief en heeft een eigen danstaal ontwikkeld. Hij heeft de opmerkelijke gave om de krachtige en snelle danstaal van b-boys te transformeren tot een uiterst beheerste en kwetsbare danstheatervorm. Als doorgewinterde b-boy en popper, experimenteert Lloyd met deze stijlen met een opvallende hang naar precisie en beheersing. Hij ontleedt de breakdance zonder dat het kunstmatig wordt, met kracht en intimiteit als resultaat.

Naast het maken van eigen producties begeleidt Lloyds company nieuwe makers uit de urban scene. We richten ons hierbij niet alleen op het artistieke proces maar ook de zakelijke en productionele kanten van het vak, die zijn minstens zo cruciaal.

TEAM LLOYDSCOMPANY

Lloyd Marengo
Artistiek Leider

e: lloyd@lloydscompany.nl

Pieterjan Jacobs
Productie leider

e: productie@lloydscompany.nl

Jade Schiff 
Zakelijk Leider

e: info@lloydscompany.nl

Melisa Cijntje
PR, Communicatie & Pers aanvragen

e: communicatie@lloydscompany.nl

Henk Okoli
Marketing, Social Media & Design

e: marketing@lloydscompany.nl

Ericia de Fatima
Administratie

e: administratie@lloydscompany.nl

Stichting Lloydscompany is een culturele ANBI.