AUDITION ‘FATHER FIGURE’

WE ARE LOOKING FOR B-BOYS FOR OUR NEW THEATRE TOUR

Voor zijn nieuwe voorstelling Father Figure zoekt choreograaf Lloyd Marengo topnotch b-boys! De voorstelling gaat  januari 2022 in première en toert daarna door het hele land.

Ben jij een rauwe danser (m) die de gruwelijkste toprock, powermoves en freezes beheerst? Leef jij de hiphop cultuur, maar sta je wel open om buiten jouw comfortzone te moven? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Belangrijk is dat je open-minded bent, niet bang bent voor vernieuwing en goed kan werken in teamverband. Je brengt je eigen stijl en creativiteit mee, wat in belangrijke mate bijdraagt aan het artistieke proces. Tot slot kan je goed inspelen op live-muziek. Verder ben je tussen november ’21 en januari ’22 minimaal 5 weken fulltime beschikbaar voor repetities. En voor de voorstelling die toert tussen januari en juni 2022.

De auditie vindt plaats op zaterdag 28 augustus van 12:00 tot 15:00 in Dansateliers, te Rotterdam.

Audition: 28 Augustus 2021 @ Studio Dansateliers, ‘s- Gravendijkwal 58, Rotterdam 

 

Wil jij in onze nieuwe voorstelling dansen? Meld je dan aan via onderstaande knop en blijf op de hoogte!

Rehearsals: November 2021 – January 2022 

Theatre Tour: Januari 2022 – Juni 2022 

Klik hier om de uitgebreide planning te zien! 

About FATHER FIGURE

Tien jaar na Father Father keert Lloyd Marengo terug met Father Figure. Geïnspireerd door en met bijdragen van de originele cast (o.a. Menno van Gorp, Xisco Ribboch, Mahamadou Gassama) betreden b-boys van wereldklasse en muzikale alleskunner Julio Pimentel het podium. Waarbij met Father Father de rol van de eigen vader centraal stond, brengt Father Figure een nieuwe dimensie: Wat betekent het om een vaderfiguur te zijn? Father Figure is een ingetogen, realistische voorstelling waarin breakdancebewegingen tot in de precisie worden ontleed, om zowel de problematische als positieve kanten van het universele thema vaderschap bespreekbaar te maken.

ABOUT LLOYDSCOMPANY

Lloyd Marengo is een Rotterdams icoon. Als kleine jongen komt hij begin jaren tachtig in aanraking met breakdance, wat daarna zijn leven grotendeels bepaalt. Vanaf 1999 verbreedde Marengo zijn danshorizon en danste hij bij het Scapino Ballet en Conny Jansen. In 2002 was Lloyd medeoprichter van het Hiphophuis. Met de voorstelling French Connection (2004) kreeg Lloyd voor het eerst de kans om zijn talent als choreograaf te laten zien. Hierna maakte hij samen met Don’t Hit Mama van Theater Company Amsterdam twee voorstellingen met b-boys die tot de wereldtop behoren: het duet Tag en Father Father. Father Father was de eerste voorstelling van Nederlandse bodem die speelde op Breakin’ Convention in Londen, ‘s werelds meest bekende festival voor hiphopdans in het theater. Daarna volgden de voorstellingen Loud!, Mind Ur Step (met Nabil Ouelhadj en Kader Attou) en was Lloyd choreograaf van B-Boy (Maas Theater en Dans). In 2019 was het tijd voor zijn eigen company: Lloydscompany. Marengo heeft de opmerkelijke gave om de krachtige en snelle danstaal van b-boys te transformeren tot een uiterst beheerste en kwetsbare danstheatervorm.

Foto credit: Aqueene Wilson