Breakin’ Rotterdam 2021

Archief, breakin

Dynamic Rockers

Breakin’ Rotterdam 2021

Dynamic Rockers

Breakdance in Rotterdam bestaat 40 jaar en dat werd gevierd met een expositie en een 4-delige documentaire serie op OPEN Rotterdam. Lloydscompany had zijn krachten gebundeld met DIG IT UP en icoon uit de breakscene, Maikel Walker. Met deze samenwerking hebben wij een ode gebracht aan de dansvorm en alles daaromheen: muziek, locaties en kleding.

De beelden en video’s zijn online terug te kijken in onze online expo en Beeldbank. Klik hier om naar de online expo en beeldbank te gaan.  

Over de Breakin’ Rotterdam Expo

Rotterdam kwam in 1980 voor het eerst in aanraking met breakdance. Met 40 jaar beoefening heeft Rotterdam een rijke geschiedenis als het gaat om breaking. Niet alleen komen wereldkampioenen Paolo Nunes en Menno Van Gorp uit Rotterdam maar ook het wereldbekende event Internatonial Breaking Event en het Hiphophuis hadden hier hun oorsprong.

Breakin’ Rotterdam kijkt terug op 4 decennia, die elk een generatie vertegenwoordigt met unieke moves, oefenplekken en boegbeelden.

BEKIJK HIER DE DOCUMENTAIRE SERIE

Aflevering 1: generatie 1980-1990 

Met: Lloyd Marengo, Maikel Walker, Paolo Nunes, Hakan Aslan

Aflevering 2: generatie 1990-2000

Met: Lloyd Marengo, Maikel Walker, Allan (Almek), Wilfred (B-boy Hu), Neeltje (Lady Soul), Miraldo (DJ Cut-Nice), Aruna Vermeulen, Pom Arnold 

Aflevering 3: generatie 2000-2010

Met: Lloyd Marengo, Stefan Seedorf (STAYFUN), Kimi Nieberg (Kat), Mario Walden (Mario Bee),  Patrick Dos Santos (Dossa)

Aflevering 4: generatie 2010-2020 

Met: Maikel Walker, Willy, Bo van Horn, Lionel Stroop (Stropa), Devris Pondaag, Dinh-Vu Nguyen